Vyhlášení průběžné výzvy na posílení digitálních kompetencí neziskových organizací

16. 3. 2021

Potřebujete ve vaší organizaci zlepšit své znalosti a dovednosti v používání digitálních technologií? Požádejte si v průběžné výzvě o akční grant v přibližné výši 30 – 70 000 Kč (1 000 do 3 000 eur), a to na projekt v délce 1–12 měsíců. 

Smyslem výzvy je pomoci neziskovým organizacím digitalizovat se – tj. aby neziskové organizace:

1.cíleně a efektivněji používaly digitální nástroje pro svou práci, aktivity, služby; 

2.více využívaly technologie pro nabídku svých služeb (tzv. civic tech), které umožní širší zapojení cílových skupin a dostupnost služeb;

3.více využívaly technologie jako nástroje pro aktivní občanství (tzv. civic tech), které umožní širší zapojení lidí do fungování a rozhodování obce, zlepší dostupnost úřadů apod.

Uzávěrka pro podání žádostí o grant je průběžná, v letošním roce se budou vyhodnocovat všechny žádosti podané do 31. 5. (další uzávěrky budou 31. 5. 2022 a 31. 5. 2023).

Více informací o výzvě naleznete na webu programu v sekci Dokumenty pro žadatele a v tabulce Plánované grantové výzvy programu Active Citizens Fund.

Individuální konzultace 

Zaujala vás výzva a máte jasno v tom, co chcete řešit, ale nejste si jisti, které nástroje, technologie či kompetence zvolit? Pak vám zdarma nabízíme možnost individuální jednorázové konzultace v délce max 60 min s odborníkem na IT služby a technologie. Jde o pilotní konzultační podporu v rámci programu Active Citizens Fund, jejíž prospěšnost a další využití bude průběžně vyhodnocována. Konzultace nabídneme přibližně 20 organizacím. Detaily, registrační formulář i podmínky pro využití konzultací najdete zde.

Pokud se chcete dozvědět více o samotné výzvě i konzultacích, registrujte se zde na online webinář pro žadatele, který proběhne v úterý 30. 3. 2021 od 14:00 hodin.

Přihlášení k newsletteru