Přijmi výzvu – zažádej o Akční grant!

31. 1. 2022

Máte nápad, jak vylepšit své okolí? Chtěli byste dále rozvíjet svou komunitu a pomáhat tam, kde je potřeba? Nepromarněte příležitost a zažádejte si o Akční grant! Hledáme podnikavce, kteří se nebojí svými neotřelými vizemi měnit společnost. Pojďte do toho s námi – s odvahou!

Komu jsou Akční granty určeny?

Akční granty představují jedinečnou příležitost pro malé či méně zkušené neziskové organizace s lokální působností. Bojíte se, že psaní grantových žádostí není vaší silnou stránkou? U nás rozhoduje kvalitní obsah a udržitelná vize, předchozí zkušenosti s administrací projektů nejsou podmínkou. Podstatné je, aby vaše organizace byla registrována na území České republiky minimálně jeden rok

Inspirujte se našimi podpořenými grantisty z organizace Aliterra v Tasově!

Jak mohu požádat o Akční grant?

Nejbližší uzávěrka průběžné výzvy k Akčním grantům je 31. března 2022. Podrobné informace a všechny náležitosti, které je nutné dodržet, najdete ve Výzvě k předkládání žádostí o Akční grant

  • Prvním krokem je pečlivě si promyslet a zvolit hlavní zaměření, v němž se o grant budete ucházet. Aktuálně můžete vybírat ze tří zaměření: 
  1. Občanská participace, tj. zapojování občanů do plánování a rozhodování na úrovni obce a do aktivit ve veřejném prostoru.
  2. Advokační a watchdogové aktivity, tj. monitorování činnosti a rozhodování politiků a úředníků, obhajoba veřejných zájmů, boj proti korupci.
  3. Zmocnění znevýhodněných skupin, tj. vyšší zapojení znevýhodněných skupin do rozhodování o veřejných záležitostech a větší znalost veřejnosti o potřebách těchto skupin.
  • Stanovte si délku vašeho projektu. Minimální požadovaná doba trvání je jeden měsíc, maximální pak dvanáct měsíců
  • Sestavte si rozpočet. Výše požadovaného grantu se musí pohybovat mezi 1 000 eur a 3 000 eur (od roku 2022 musí požadovaná částka tvořit 60-100 % celkových nákladů projektu).

Nahlédněte pod pokličku Akčních grantů a načerpejte know-how z webináře pro žadatele!

Co když si s žádostí nevím rady?

Váháte nad uchopením vašeho nápadu či vyplněním žádosti? Nezoufejte – rádi vám poradíme! Po celou dobu se se svými dotazy můžete obracet na naše koordinátorky programu Active Citizens Fund a požádat o individuální konzultace. 

  • Žádáte u nás o první grant nebo nemáte zkušenost s přípravou projektů? Vyplňte dotazník a my se s vámi spojíme!
  • Napište nám! Své dotazy můžete zasílat na e-mail konzultace@activecitizensfund.cz.
  • Spojte se s námi telefonicky:

Sandra Mikulcová: 226 227 710
Veronika Řehořková: 226 227 736
Khrystyna Verbytska: 226 227 710
Hana Slunská: 605 754 826

Přihlášení k newsletteru