Potřebujete ve vaší organizaci zlepšit své znalosti a dovednosti v používání digitálních technologií? Požádejte si o akční grant

28. 2. 2022

V průběžné výzvě k podání žádosti o akční grant na posílení digitálních kompetencí a efektivnější využívání technologií můžete získat od 1 000 do 3 000 eur, a to na projekt v délce 1–12 měsíců. Uzávěrka pro podání žádostí o grant je průběžná, v letošním roce se budou vyhodnocovat všechny žádosti podané do 31. 5. 2022 23:59.

Smyslem výzvy je pomoci neziskovým organizacím digitalizovat se – tj. aby neziskové organizace:

  1. cíleně a efektivněji používaly digitální nástroje pro svou práci, aktivity, služby
  2. více využívaly technologie pro nabídku svých služeb (tzv. civic tech), které umožní širší zapojení cílových skupin a dostupnost služeb;
  3. více využívaly technologie jako nástroje pro aktivní občanství (tzv. civic tech), které umožní širší zapojení lidí do fungování a rozhodování obce, zlepší dostupnost úřadů apod.

Odborné konzultace s IT profesionálem zdarma

Zaujala vás grantová výzva? Máte jasno v tom, co chcete řešit, ale nejste si jisti, které nástroje, technologie či kompetence zvolit? Pak vám zdarma nabízíme možnost individuální jednorázové konzultace v max. délce 60 min s odborníkem na IT služby a technologie Jakubem Štogrem. Celkový rozsah konzultační podpory je 35 hodin.

Na odborné konzultace se můžete registrovat od 28. 2. 2022 do vyčerpání 35 alokovaných konzultačních hodin (nejpozději však do 13. 5. 2022) přes tento formulář. S ohledem na omezený počet konzultací vám bude po zaregistrování nabídnutý konkrétní termín konzultace přímo Jakubem Štogrem. Pokud dojde k vyčerpání alokovaného počtu konzultačních hodin před uzavřením výzvy na Posílení neziskových organizací, budeme o tom informovat na webových stránkách programu. 

Tyto konzultace jsou pro vás vhodné, pokud:

  • chcete požádat o podporu v grantové výzvě na Posílení neziskových organizací (akční granty v zaměření 5)
  • přečetli jste si výzvu a máte promyšlen projekt, který odpovídá smyslu výzvy
  • máte jasně formulovaný problém v oblasti digitalizace a digitálních kompetencí, který chcete prostřednictvím grantu vyřešit, ale nevíte či si nejste jisti, jaké technologie, nástroje, či kompetence jsou pro rozvoj vaší organizace vhodné
Podmínkou pro poskytnutí konzultace je:
  • přihlášení na konzultaci nejpozději do 13. 5. 2022 nebo do vyčerpání 35 alokovaných hodin odborných konzultací; po přihlášení vám bude nabídnutý konkrétní termín konzultace přímo Jakubem Štogrem; v případě, že termín do 3 pracovních dnů nepotvrdíte, bude váš termín nabídnutý dalšímu zájemci
  • vyplnění stručného dotazníku zpětné vazby do 3 pracovních dní od konzultace zde

Pro vyjasnění, ve kterých oblastech potřebuje vaše organizace posílit digitální kompetence, vybavení či nástroje, můžete využít tento podpůrný dotazník Techsoupu. Odpovědi z dotazníku vám zároveň  mohou posloužit k efektivnějšímu průběhu konzultace.

Tyto konzultace jsou odbornými konzultacemi nezávislého odborníka v oblasti IT. Nejedná se o konzultace ke zpracování žádosti či podmínkám výzvy na Posílení neziskových organizací, které poskytují výhradně koordinátorky programu Active Citizens Fund (kontakty najdete zde)!


Pokud se chcete dozvědět více o samotné výzvě i konzultacích, mrkněte na na online webinář pro žadatele z loňského roku, změna je pouze v tom, že vyplnění podpůrného dotazníku je dobrovolné a grant z programu Active Citizens Fund musí tvořit  60–100 % celkových nákladů projektu. 

Text výzvy i další dokumenty pro žadatele najdete zde

 

Přihlášení k newsletteru