Pište s námi další kapitoly příběhů odvahy!

7. 9. 2022

Program Active Citizens Fund je hrdým vypravěčem Příběhů odvahy. Naším záměrem je zviditelnit osobnosti občanské společnosti z námi podpořených projektů, ukázat, co všechno lze v rámci programu dělat, a inspirovat tak širokou veřejnost k tomu, aby s námi měnila společnost k lepšímu. Chcete se s námi podělit o svůj příběh? Teď máte příležitost!

Patříte mezi odvážlivce, kteří s naší podporou pečují o pospolitost občanské společnosti, šíří osvětu a pomáhají znevýhodněným skupinám posílit jejich hlas? Podělte se se světem o váš příběh odvahy! Níže najdete několik otázek – můžete zodpovědět všechny, nebo jen některé dle vlastních preferencí. Vaše odpovědi se objeví na komunikačních kanálech programu Active Citizens Fund, tedy třeba na webu, sociálních sítích či v newsletteru. Rozsah odpovědí necháváme na vás, stačí pár vět, ale vítáme i texty, které by délkou mohly obstojně konkurovat dobrodružným románům Julese Verna. 

Na otázky může odpovědět zástupce*kyně vašeho týmu, případně více jednotlivců. Vítáme také odpovědi dobrovolníků, klientů či příslušníků cílové skupiny. Ke svým odpovědím nezapomeňte připojit fotografii (nejlépe portrétovou) a další momentky z akcí či zákulisních příprav vašeho projektu. 

1) Heslem programu Active Citizens Fund je „S odvahou“. K čemu je podle vás ve vašem projektu/v dnešní společnosti zapotřebí odvaha?

2) Jak vnímáte roli občanského aktivismu v dnešní společnosti? Proč potřebujeme v České republice aktivní občany?

3) Jak podle vás můžeme podpořit rozvoj aktivních komunit, které se zapojují do veřejného dění a pečují o rozvoj svého okolí? 

4) Co pro vás představuje největší výzvu? 

5) Kdo/co je inspirací pro vaši činnost? 

6) Chtěli byste s námi sdílet tipy, nápady, těžkosti i radosti z vaší práce? Zde je otevřený prostor pro vaše zkušenosti. 

Své odpovědi i fotografie zasílejte na mail marketa.prokes@osf.cz.

Těšíme se i na vaši story – odvaze zdar!

Přihlášení k newsletteru