Odvaha Fest Ostrava: Příběhy odvahy a změny v Moravskoslezském kraji

22. 4. 2024

V Ostravě proběhne Odvaha Fest: oslava odvahy všech aktivních lidí, kteří se nebojí dělat změny ve svém okolí. Setkání s organizacemi Moravskoslezského kraje, které zásadně ovlivňují to, jak se v kraji žije, proběhne ve čtvrtek 25. a pátek 26. dubna.

Čtvrteční odpoledne (od 15:00 v Plato Bauhaus) se bude věnovat stavu občanské společnosti v regionu. Budeme reflektovat její úspěchy, ale také překážky na cestě (nejen) k financování. Otevřeme aktuální témata, která organizace občanské společnosti v současnosti řeší. Odpolední diskuse se zúčastní kolem 50 organizací z různých částí Moravskoslezského kraje, které budou mít možnost navzájem se propojit a sdílet své zkušenosti.

Páteční program se ponese v duchu pracovního setkání. V Ústřední knihovně města Ostravy proběhne od 9:00 workshop na téma fundraisingu, který je šitý na míru organizacím Moravskoslezského kraje. Povede jej Dana Diváková z Institutu komunitního rozvoje v Ostravě.

Celý program si můžete stáhnout zde: Program_OdvahaFest_Ostrava!!!.

Program Active Citizens Fund podpořil celkem 300 projektů organizací občanské společnosti, rozvoji Moravskoslezského kaje se věnovalo 31 projektů podpořených částkou 23 milionů korun. Pracují v nich lidé, kteří každý den projevují odvahu, jsou aktivní, motivovaní a nebojí se měnit svět kolem sebe. Není náhodou, že motto programu Active Citizens Fund je #sOdvahou. Organizace v kraji s odvahou vytváří podmínky pro zdravý a bezpečný vývoj dětí, starají se o lidi se znevýhodněním a speciálními potřebami, o seniory a lidi bez domova, digitalizují a zefektivňují svou práci, aby mohly pomáhat, kde je třeba.

Pro další informace kontaktujte:
Organizační dotazy: Dana Recmanová, dana.recmanova@osf.cz
Kontakt pro média: Markéta Prokeš, marketa.prokes@osf.cz

Přihlášení k newsletteru