Jak zvládnout monitorovací návštěvu s klidem zenového mistra

7. 9. 2022

Přistála vám v e-mailové schránce informace o plánované monitorovací návštěvě? Žádné strachy! Pohodlně se usaďte a čtěte dál – poradíme vám, jak se v klidu připravit a stres a paniku pověsit na hřebík.  

Přicházíme v míru aneb Návštěva, ne kontrola

Možná se ptáte – je to vůbec nutné? Je. Osobní setkání vydá za sto mailů! Pomáháme, nekontrolujeme. Monitorovací návštěva je důležitou součástí realizace projektu – naše příjemce nenavštěvujeme v roli vrchních inspektorů, ale jako partneři, o které se vždycky můžete opřít. Záleží nám  zkrátka na tom, aby vaše projekty běžely bez zádrhelů a škobrtnutí, a efektivně posilovaly základy české občanské společnosti. 

Jak se na nás připravit? 

Kvůli monitorovací návštěvě se rozhodně nemusíte házet do gala. Stačí si srovnat potřebné podklady, které nám pomohou porozumět aktuálnímu stavu projektu, zjistit silné stránky, případná rizika a jejich řešení. V rámci monitorovací návštěvy vás čekají celkem dvě fáze – obsahová a finanční. Monitorovací návštěva k obsahové části probíhá osobně, konzultace s finančním koordinátorem pak zpravidla online. Datum a čas závisí na individuální domluvě. Nejpozději 10 dní před plánovanou návštěvou je nutné zaslat vyplněnou Zprávu o stavu projektu a aktuální formulář Vyúčtování. 

Pohoda, čaj a plán dopadů

Kromě svého oblíbeného nápoje si na monitorovací návštěvu nachystejte následující podklady:

        • Grantovou smlouvu 
        • Plán ukazatelů a dopadů
        • Podklady k realizaci aktivit (dle zdrojů ověření v plánu dopadů)
        • Podklady k publicitě

 

Seznam potřebných dokumentů k finanční části projektu vám zašleme včas prostřednictvím e-mailu. A pokud máte dotazy, nebo chcete věnovat zvýšenou pozornost konkrétním tématům, určitě nám dejte vědět s předstihem ve Zprávě o stavu projektu.

Těšíme se na osobní setkání a nezapomeňte, že připraveným štěstí přeje!

Přihlášení k newsletteru